O Tempora

Udruga O Tempora je neprofitna organizacija koja se bavi promicanjem kvalitete života.

Smatramo da mijenjanje svijeta i okolnosti u kojima živimo ne dolaze izvana, kroz mijenjanje sistema, političkih okolnosti ili sličnih deus ex machina čimbenika, nego kroz zalaganje i djelovanje pojedinca, odnosno kroz odgovorno ponašanje i djelovanje svakog od nas. U tom smislu program rada Udruge obuhvaća niz područja i djelatnosti koje doprinose podizanju razine svijesti o povezanosti naših vlastitih postupaka na cjelinu društva i sudbinu svijeta. Udruga surađuje sa sličnim i srodnim udrugama, organizacijama i ustanovama u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu. Udruga također surađuje u realiziranju konkretnih projekata s međunarodnim organizacijama. Trenutno se ta suradnja ostvaruje s The Alexander Lowen Foundation iz New Canaan Connecticut, SAD, IIBA Bioenergetics Institute, San Diego, SAD, Europeian Forum for Freedom in Education, Njemačka, Emerson College, Training Center for Adults, Velika Britanija, David Bercelli, LLC i La SFABE, Societe Francaise d'Analyse Bioenergetique.

Vesna Krauth

predsjednica Udruge

Obrazovanje i edukacija: Diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu filozofiju i psihologiju. Na Filozofskom fakultet u Zgrebu postdiplomski iz psihologije. U Engleskoj studij pedagogije i  Waldorfske  pedagogije. Studij na Speech and drama Course, Storytelling, Engleska. Edukacija za TRE providera, David Berceli LCC i O Tempora, Hrvatska. Godinu dana Core Energetic, Siegmar Gerken, International Institute. Radno i profesionalno iskustvo: osnivač Foruma za slobodu odgoja – FSO Hrvatska. Jedan od osnivača Waldorfske škole u Zagrebu. Osnivač Udruge O Tempora. Predavala na gimnaziji filozofiju, psihologiju i etiku. Radila sa studentima na Učiteljskoj Akademiji u Zagrebu i na IWP studiju za waldorfske učitelje.
Trenutno vodi udrugu O Tempora, održava radionice iz TRE-a, radionice za roditelje u sklopu projekta  Djelotvorno roditeljstvo – škola i savjetovalište za roditelje, drži radionice iz Storrytelinga i bavi se prevođenjem.

Sanja Plepelić

tajnica

Rođena u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za farmaceutskog tehničara završila Studij za socijalni rad na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Od najranijeg djetinjstva je bila buntovnica koja je voljela prirodu, ples, sport te je pomagala ljudima i životinjama na njen poseban način.
Radoznala i vrlo otvorena za mnoga znanja živi život u skladu s principima osobne ekologije i holističkog pristupa čovjeku. Trenutno radi u Centru za socijalni rad Zagreb i tajnica je Udruge.

Svebor Mihael Jelić

član upravnog odbora

Iako ima tek 22 godine iza sebe ima snimljen cjelovečernji igrani film “Zagrebački ekvinocij” koji je prikazan na Pula film festivalu i igrao u Cinestar kinima diljem Hrvatske.
Tijekom školovanja u V. gimnaziji u Zagrebu bio je član Debatnog društva Hrvatske, sudjelovao na brojnim natjecanjima u Zemlji i inozemstvu i radio u European Youth Parliament. Nakon snimljenog filma upisuje režiju na prestižnoj Vienna Film Academy u Beču gdje i danas studira.
Svebor je pohađao brojne radionice iz TRE-a, a na mnogima je i logistička podrška.
Svestranih je interesa i uz sve navedeno aktivno se bavi i glazbom.

Darko Blagojević

član Udruge

Darko Blagojević, diplomirao psihologiju na Sveučilištu u Zagrebu, magistar psihologije, član Hrvatske psihološke komore, certificirani TRE® provider prve generacije u Hrvatskoj. Pet godina iskustava rada s klijentima individualno i grupno; završio dodatnu edukaciju za psihološko savjetovanje te yoga teacher training od 200 sati. Od nedavno i učitelj AEQ metode™ 1. stupnja. Više info na facebooku TRE Balansa i www.trebalans.com.

Jane Kramar

članica Udruge

Tjelesno orijentirani terapeut, učitelj i voditelj u Centru za integrativni razvo (CIR) Rijeka i certificirani TRE provider.
Obrazovanje i edukacija:
CIR Zagreb -osobni razvoj i tjelesno orijentirani terapeut, Napredni trening: program razvoja i integracija osobne moći i liderstva -Center for Intentional Living USA/HR, Supervizijski i edukacijski treninzi iz Bioenergetike Zagreb, Edukacija za TRE providera – David Bercelli LCC i O Tempora Zagreb, Somatic Experiencing, Trauma Institut Zagreb, Megjunaroden Slavjanski Univerzitet ” Gavrilo R. Derzhavin”, psihologija. Radno i profesionalno iskustvo: privatna praksa – individualni i grupni terapijski rad. Trenutno drži radionice iz tjelesno orijentirane terapije i radi individualno sa klijentima,vodi radionice iz TRE-a,drži predavanja i radionice u Rijeci i Zagrebu, i učitelj je i voditelj u Centru za integrativni razvoj Rijeka (CIR).

Momir Milinković

član Udruge

Momir Milinković, dipl oecc, diplomirao na Sveučilištu u Zagrebu. Radio u Waldorfskom vrtiću i sudjelovao u humanitarnom projektu “Nadomak Sunca”.  Završio masažu na Zdravstvenom Učilištu u Zagrebu. Usavršavao se dalje u tehnikama SOTAI i YUMEIHO, obrazovao se u tjelesno orijentiranoj terapiji po metodi dr. Alexandera Lowena i prošao edukaciju iz TRE – Inovativna metoda otpuštanja stresa, napetosti i traume po metodi dr. Davida Bercelija.
Prvi je doveo Bioenergetiku u Hrvatsku, inicirao prevođenje Lowenovih knjiga i osnivanje Udruge O Tempora. Preko 25 godina ima privatnu praksu u kojoj pomaže i inspirira svoje klijente na promjene prema kvalitetnijem i sretnijem životu, drži brojne radionice, predavanja, seminare i edukacije iz tjelesno orijentiranih terapija.

Čedo Josipović

član Udruge

Diplomorao Kineziologiju na Sveučilištu u Zagrebu. Oduvijek se zanimao za tijelo kao bazu i nositelja čovjekovog postojanja i bivanja u svijetu. Učeći o njemu usavršavao se u brojnim tehnikama masaže, fizioterapije, Tai Chia itd. Nastavio je sa tjelesno orijentiranim terapijama baziranim na učenjima Lowena, Pierrakosa, Van der Kolka, Levina. Završio je edukaciju za TRE providera u O Tempora i postao certificirani TRE® provider prve generacije u Hrvatskoj.
Trenutno drži praksu individualnog TRE rada sa klijentima, vodi  grupne radionice iz TRE-a i asistent je na edukaciji za TRE trenere.

a
457 BigBlue Street, NY 10013
(315) 5512-2579
everlead@mikado.com

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.