Nalazite se:

Početna O nama Ostali članovi upravnog odbora

Tko je online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 235 
Ostali članovi Upravnog odbora PDF Ispis E-mail

Koraljka Soušek, mag.oec.

KONTAKT INFO:

email:

 

Kratka biografija

Svoj interes za podizanje kvalitete  i oblikovanje svijesti o prirodnim stilovima života pokazuje  i razvija na različitim područjima i  aktivnostima kroz gotovo cijelo svoje postojanje: od vegetarijanstva, makrobiotike, razumijevanja i poticanja ekologije, alternativnog pristupa zdravlju i razumijevanju čovjeka,  od doba kada su to bile samo misaone imenice.

Pohađala životni fakultet uz rad šest godina (bez ponavljanja) u waldorfskoj školi Sv. Jurja u Zagrebu, gdje je došla do dragocjenog i utješnog zaključka da nije jedina koja tako promišlja život, već negdje u blizini žive i rade predragi ljudi koji imaju još otkačenije zamisli i ideje. Sa nekima od njih je i danas u prekrasnom prijateljskom odnosu, na zajedničkim projektima kroz ovu udrugu.

Zanimanje za ljude bezvremensko je, izvor je stalnog traženja odgovora na pitanja: kako, zašto, čime je čovjek istinski ispunjen i sretan. Nekome to daje ljubav, nekome religija, nekome društveni status, i tu smo da prihvatimo da su svi razlozi jednako legitimni i vrijedni. Život je na žalost, prekratak da upoznamo sve njegove ljepote, i zato se treba baviti samo onim što nas istinski interesira, i uroniti u to do dna zadovoljstva. Kako pjeva pjesnik:

 

Makar bila u jadu i bijedi,
Pored sviju nevolja i zâla,
Pamti! Život samo onda vrijedi,
Ako imaš svojih ideala!

Sreća se sastoji i od malih stvari
Koje mi često zanemarit´ znamo,
Radost nam katkad´ sitnica pokvari,
I ´mjesto radosti, tek tugu imamo.