Nalazite se:

Početna Arhiva

Registrirajte se...

Mailing lista


KONFERENCIJE
PUBLIKACIJE
OPĆENITO

Nemate korisnički račun? Registracija
Primati HTML?

Tko je online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 57 
Radionice vježbi otpuštanja napetosti, stresa i trauma PDF Ispis E-mail

Udruga O TEMPORA poziva vas na Seminar:

"Radionice vježbi otpuštanja napetosti, stresa i trauma", Zagreb, 3. do 5. lipnja 2011.

Hotel ARCOTEL ALLEGRA Zagreb, Branimirova 29, 10 000 Zagreb

ORGANIZATORI:

Udruga O TEMPORA, Zagreb

10 000 Zagreb, Orlanska 7
www.otempora.hr

The Alexander Lowen Foundation, New Canaan, SAD

PO Box 204, New Canaan, CT 06840, SAD
www.lowenfoundation.com

 


 

Sadržaj seminara

 

Zaklada Alexandar Lowen Fondation, slaveći stotu godišnjicu rođenja A. Lowena, utemeljitelja bionergetike, u sklopu europske turneje upriličuje predstavljanje njegovog rada u Hrvatskoj. Uvodni seminar/radionice predstavljaju jedinstvenu priliku za upoznavanje bionergetike, odnosno njezine primjene na oslobađanje stresa, napetosti i trauma.

Rad u grupama bit će praćen teorijskom prezentacijom i oglednim demonstracijama. Naglasak će biti na vježbama disanja, uzemljenja („grounding“) i vibracija. Ovim vježbama sudionici će naučiti kako povećati svoju životnu energiju, kako se učinkovito osloboditi stresa, napetosti i naslijeđenih obrazaca ponašanja.

Dr. Alexander Lowen, utemeljitelj bionergetskog pristupa pri liječenju stresa, napetosti i trauma promatra ljudsku osobnost u vezi s bioenergetskim procesima u tijelu. Tijelo je „spomenar“ u kojem su zapisani svi naši doživljaji: radosti, tuge, razočarenja, traume, blokade i stresovi. Stoga, puka racionalna analiza problema nije dovoljna. Tek oslobađanjem ovih duboko ukorjenjenih tjelesnih zapisa možemo postići konačno oslobađenje od naslijeđenih i stečenih blokada.

Vježbe otpuštanja stresa, trauma i napetosti predstavljaju stoga jedinstvenu metodu koja nam pomaže uspostaviti sklad neurološkog, biološkog, anatomskog i emocionalnog dijela u nama samima.
Tijekom radionica otkrit ćete kako i gdje su napetosti i blokade pohranjeni u vašem tijelu, kako uzrokuju depresiju, agresiju i nesposobnost emocionalne otvorenosti te kako razriješiti navedene probleme.

Ovdje smo da se radujemo“, kaže A. Lowen, ali bez priznavanja vlastitog tijela i njegovih procesa to nije moguće.
Sudionicima će se posvetiti osobna pozornost da bi se postiglo individualiziranje vježbi.
Molimo odjenite se udobno i po mogućnosti ponesite podlogu za vježbanje yoge te veći i manji ručnik.

 

Predavači i voditelji

 

Heiner Steckel, dipl. Päd. ECP/EAP (Europski certifikat za psihoterapiju). Međunarodni je trener bioenergetske analize od 1990. U svom radu integrira gestalt, tai chi tehnike, terapiju disanjem i shiatzu masažu. Težište stavlja na energetski faktor i intervencije u terapeutski proces. U posljednje vrijeme koristi bioenergetski pristup kod rješavanja trauma i poučavanja tehnike TRE (trauma-release-exercises).
Anna Kyriazakis Miller je bioenergetski terapeut. Član je međunarodnog instituta za bioenergetsku analizu (IIBA). Vodila je mnoge radionice s dr. Alexanderom Lowenom, utemeljiteljem bioenergetskog pristupa rješavanju trauma. Suosnivač je i jedan od direktora Instituta za bioenergetiku (IIBA). Također je bioenergetski trener pri institutu Societta Medica Italiana (SMIAB), centru za izobrazbu psihologa i fizioterapeuta.
Frederic Lowen, direktor Fondacije Alexandera Lowena. Vodi individualne konzultacije/vježbe, temeljene na bioenergetskoj metodi otpuštanja stresa, napetosti i trauma.

 

Poziv na seminar